Film 6: The Children Act

Film 6: zondag 6 t/m woensdag 9 januari 2019

cinescoop childers act poster

The Children Act is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan ('Atonement'), die tevens het scenario schreef voor de film.

Fiona Maye (Oscarwinnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

 

 

Genre:

Drama

Land:

Verenigd Koninkrijk

Cast:

o.a.: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead

Regie: Richard Eyre
Lengte: 105 minuten
Release:  20 september 2018
 
 

kw 9

kw grove taal kw geweld1  

 

Film 6: zondag 6 t/m woensdag 9 januari 2019  


 

 

Film 5: Mama Mia: Here We Go Again

Film 5: zondag 9 t/m woensdag 12 december 2018

cinescoop mama mia

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van afgelopen zomer: Mamma Mia! Here We Go Again.

Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie keren we terug naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA. De oude cast keert terug en is uitgebreid met onder meer Lily James (Cinderella, Baby Driver), Andy Garcia en Oscarwinnaar Cher. Net als in Mamma Mia! The Movie zien we Oscarwinnares Meryl Streep als Donna, Julie Walters als Rosie en Christine Baranski als Tanya. Amanda Seyfried en Dominic Cooper keren terug als Sophie en Sky, terwijl Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård en Colin Firth opnieuw Sam, Bill en Harry spelen; de drie mogelijke vaders van Sophie. In deze film keren we ook terug in de tijd en zien we hoe de relaties uit het heden tot stand kwamen..

 

 

Genre:

Musical

Land:

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Lily James, Andy Garcia, Cher, Meryl Streep, Amanda

Regie: Ol Parker
Lengte: 116 minuten
Release:  19 juli 2018
 
 

kw al

kw grove taal    

 

Film 5: zondag 9 t/m woensdag 12 december 2018  


 

Film 4: Ocean's 8

Film 4: zondag 18 november t/m woensdag 21 november 2018

cinescoop oceans 8

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter vormen een team in de actie-komedie Ocean’s 8.

Vijf jaar, 8 maanden, twaalf dagen … en een beetje heeft Debbie Ocean  moeten wachten op wat de grootste roof van haar leven moet worden. Als geen ander weet ze wat je daarvoor nodig hebt: experts. Samen met haar partner in crime Lou Miller stelt ze een team van specialisten samen, bestaande uit juwelenmaakster Amita, straatoplichtster Constance, hekwerkexpert Tammy, hacker Nine Ball en modeontwerpster Rose . Het doel van deze roof is diamanten ter waarde van 150 miljoen dollar te stelen tijdens hét evenement van het jaar; het Met Gala. Echter, de diamanten schitteren wel om de hals van de wereldberoemde actrice Daphne Kluger,  het stralende middelpunt van de avond.

 

 

Genre:

Actie / Komedie

Land:

Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna

Regie: Gary Ross
Lengte: 110 minuten
Release:  18 juni 2018
 
 

kw 6

kw geweld1    

 

Film 4: zondag 18 november t/m woensdag 21 november 2018  


 

 

Film 3: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Film 3: zondag 28 oktober t/m woensdag 31 oktober 2018

cinescoop guernsy poster

Het verhaal volgt een journaliste, Juliet Ashton genaamd. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit Juliet te schrijven over een boekenclub die op het Kanaaleiland Guernsey is gevormd gedurende de oorlog. Bij aankomst op het eiland komt ze in contact met een lokale boer, Dawsey genaamd, en al snel krijgt ze een speciale band met de inwoners van het eiland.

 

 

Genre:

Drama / Romantiek

Land:

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Lily James, Michiel Huisman en Jessica Brown Findlay

Regie: Mike Newell
Lengte: 124 minuten
Release:  26 april 2018
 
  kw 12 kw eng kw grove taal  

 

Film 3: zondag 28 oktober t/m woensdag 31 oktober 2018   


 

Film 2: Finding Your Feet

Film 2: zondag 30 september t/m woensdag 03 oktober 2018

cinescoop finding your feet

Een chique Engelse dame wordt nadat haar man haar heeft bedrogen gedwongen haar leven met andere ogen te bekijken, en ontdekt dat het nooit te laat is voor een frisse start.

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott ontdekt dat haar echtgenoot al jaren een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar bohémienne zus Bif in te trekken. Door Bif en haar excentrieke vriendengroep én hun gezamenlijke liefde voor dansen leert Sandra dat het nooit te laat is voor een frisse start.

 

 

Genre:

Komedie / Drama

Land:

Verenigd Koninkrijk

Cast:

o.a.: Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley, Celia Imrie

Regie: Richard Loncraine
Lengte: 111 minuten
Release:  24 april 2017
 
  kw al kw grove taal    

 

Film 2: zondag 30 september t/m woensdag 03 oktober 2018  


 

 

Film 1: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Film 1: zondag 09 t/m woensdag 12 september 2018

cinescoop three billboards outside ebbing missouri poster

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

 

 

Genre:

Misdaad / Drama

Land:

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Cast:

o.a.: Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell

Regie: Martin McDonagh
Lengte: 115 minuten
Release:  11 januari 2018
 
  kw 16 kw grove taal kw geweld1  

 

Film 1: zondag 09 t/m woensdag 12 september 2018