Saving Mr. Banks

saving-mr-banks-cinescoopFilm 1 - zo 7 t/m woe 10 september 2014

Drama over de strijd tussen filmmaker Walt Disney en schrijfster P.L. Travers om de verhalen van Mary Poppins naar het witte doek te brengen.

Toen de dochters van Walt Disney hem smeekten om hun favoriete boek, P.L. Travers 'Mary Poppins', te verfilmen, beloofde hij dat. Op dat moment wist hij niet dat het 20 jaar zou duren voordat hij de belofte in vervulling kon laten gaan. Tijdens zijn missie om de rechten te verwerven, stuit Walt op een humeurige, onbuigzame schrijfster die er niet aan denkt om haar geliefde kinderjuffrouw ten prooi te laten vallen aan de Hollywood-machine. Maar wanneer de boeken niet meer zo goed verkopen en geldgebrek om de hoek komt kijken, gaat Travers alsnog met tegenzin akkoord om naar Los Angeles af te reizen om te luisteren naar de bewerkingsplannen van Walt Disney. Tijdens die twee weken in Los Angeles in 1961 haalt Walt Disney alles uit de kast. Gewapend met fantasierijke storyboards en vrolijke liedjes van de getalenteerde gebroeders Sherman, vuurt Walt al zijn pijlen af op P.L. Travers, maar de kribbige auteur geeft geen krimp. Het huilen staat hem nader dan het lachen wanneer hij ziet dat Travers steeds chagrijniger wordt en de rechten verder weg dan ooit lijken. Pas op het moment dat hij teruggrijpt op zijn eigen verleden ontdekt Walt de waarheid over de spoken die haar achtervolgen en samen brengen ze Mary Poppins opnieuw tot leven om een van de meest ontroerende films uit de geschiedenis te maken.

Genre: Biopic, Drama
Cast:

Tom Hanks, Emma Thompson, Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Ruth Wilson

Regie: John Lee Hancock
Lengte: 125 minuten
Release:  29 november 2013

 

zo 7 t/m woe 10 september 2014 


 

The Fault in our stars

fault-our-stars-movie-cinescoopFilm 2 - zo 28 september t/m woe 1 oktober 2014

Boekverfilming waarin Shailene Woodley een leuke jongen ontmoet bij haar praatgroep voor kankerpatiënten.

Gus en Hazel hebben allebei kanker. Wanneer ze elkaar ontmoeten in een praatgroep, worden ze meteen verliefd. Gus en Hazel besluiten zoveel mogelijk te halen uit de korte tijd die hen nog rest.

Regisseur Josh Boone ('Stuck in Love') koos Shailene Woodley uit meer dan 250 kandidaten. Naar verluidt versloeg ze in de auditiefase onder andere 'True Grit' actrice Hailee Steinfeld. Het romantische drama is gebaseerd op het boek van John Green, dat in een Nederlandse vertaling is uitgebracht onder de titel 'Een weeffout in onze sterren'. Een deel van de opnames vond plaats in Amsterdam.

Genre: Drama, Romantisch
Cast:

o.a. Shailene Woodley

Regie: Josh Boone
Lengte: 125 minuten
Release:  18 juni 2014

 

zo 28 september t/m woe 1 oktober 2014 


 

The Railway Man

railway-man-cinescoopFilm 3 - zo 26 t/m woe 29 oktober 2014 

Drama met Colin Firth als een Britse oorlogsveteraan die nog altijd worstelt met zijn verleden als krijgsgevangene.

In het waargebeurde The Railway Man speelt Oscarwinnaar Colin Firth de rol van Eric Lomax, een Britse legerofficier die tijdens de Tweede Wereldoorlog als Japanse krijgsgevangene moest werken aan de Birma-spoorlijn. Decennia later besluit Lomax, inmiddels getrouwd met Patti (Oscarwinnares Nicole Kidman), op zoek te gaan naar zijn martelaars om bevrijd te worden van zijn oorlogsverleden. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over Lomax's ervaringen van voor, tijdens en na de oorlog. Eric Lomax overleed in oktober 2012.

Genre: Drama
Cast:

o.a. Colin Firth, Nicole Kidman

Regie: Jonathan Teplitzki
Lengte: 117 minuten
Release:  11 juni 2014

 

zo 26 t/m woe 29 oktober 2014  


 

November Man

the-november-man-cinescoopFilm 4 - zo 16 t/m woe 19 november 2014

Actiethriller met Pierce Brosnan als een voormalig CIA-agent die het op moet nemen tegen een vroegere pupil.

Ex-CIA agent Peter hoopt rust te vinden in het runnen van een vredig Zwitsers hotel, maar wordt terug in het spel gebracht door een ex-collega. Als een vriendin van Peter vlak daarna vermoord wordt, is hem duidelijk dat er dubbelspel wordt gespeeld. Zijn protegé David opent de jacht op hem, maar zal heel wat uit de kast moeten trekken om zijn leraar af te troeven. Peter zal al zijn kennis en ervaring nodig hebben als blijkt dat de missie van de CIA directie tot het Kremlin reikt. De enige die hij kan vertrouwen is de mysterieuze advocate Alice. Maar wat is haar motief om hem te helpen?

Genre: Actie, Thriller
Cast:

Pierce Brosnan, Olga Kurylenko, Eliza Taylor, Bill Smitrovich, Will Patton

Regie: Roger Donaldson
Lengte: 108 minuten
Release:  27 augustus 2014

 

zo 16 t/m woe 19 november 2014 


 

 

hundred foot journey

100-foot-journey-cinescoop

Film 5 - zo 7 t/m woe 10 december 2014

Humoristisch drama met Helen Mirren als een Franse chef-kok van een toprestaurant die op een dag concurrentie krijgt van de Indiase overburen.

De familie Kadam verhuist met grootse plannen van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Het rustig openen van het restaurant zit er echter niet in. De kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur, Madame Mallory, protesteert hevig tegen de opening, wat escaleert in een flinke vete tussen de twee vestigingen. Wanneer zoon Hassan Kadam zijn passie voor de Franse haute cuisine ontdekt en valt voor sous-chef Marguerite, probeert hij te bemiddelen en de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar te brengen.

 

Genre:

Drama, Comedie

Cast:

Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Dillon Mitra, Amit Shah

Regie: Lasse Hallström
Lengte: 123 minuten
Release:  10 oktober 2014

 

zo 7 t/m woe 10 december 2014


 

 

Gone Girl

cinescoop-gone-girl

Film 6 - zo 4 t/m woe 7 januari 2015

Als de vrouw van Nick Dunne spoorloos verdwijnt, probeert hij erachter te komen wat er precies aan de hand is. Een complicerende factor is dat hijzelf beschuldigd wordt van haar verdwijning.

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

 

Genre:

Drama, Thriller

Cast:

Ben Affleck, Rosamund Pike en Neil Patrick Harris

Regie: David Fincher
Lengte: 145 minuten
Release:  2 oktober 2014

 

zo 4 t/m woe 7 januari 2015


 

 

Boyhood

Boyhood-cinescoop

Film 7 - zo 25 t/m woe 28 januari 2015

Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater met Boyhood tot in detail de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane).

In dit coming-of-age verhaal zien we Mason letterlijk voor onze ogen opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha (Lorelei Linklater) en hun gescheiden ouders, Olivia (Patricia Arquette) en Mason Sr. (Ethan Hawke). Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.

 

Genre:

Drama

Cast:

Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke

Regie: Richard Linklater
Lengte: 165 minuten
Release:  31 juli 2014

 

zo 25 t/m woe 28 januari 2015


 

 

Gooische Vrouwen 2

Gooische-vrouwen-cinescoop

Film 8: zo 1 t/m woe 4 maart 2015

Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper.
Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert.

 

Genre:

Comedy, Nederlands

Cast:

Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser, Lies Visschedijk, Peter Paul Muller

Regie: Will Koopman
Lengte: 104 minuten
Release:  4 december 2014

 

zo 1 t/m woe 4 maart 2015


 

 

 

The Theory of Everything

The Theory of Everything

Film 9 - 29 maart t/m 1 april 2015

The Theory of Everything vertelt het buitengewone en inspirerende levensverhaal van de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking.

Het verhaal centreert zich om Hawkings vroege jaren op de Universiteit van Cambridge waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane, waar hij later mee trouwt. Net na het huwelijk wordt bij Hawking ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd.

 

Genre:

Drama

Cast:

Eddie Redmayne, Felicity Jones en David Thewlis

Regie: James Marsh
Lengte: 123 minuten
Release:  15 januari 2015

 

zo 29 maart t/m 1 april 2015


 

 

 

Focus

cinescoop focus

Film 10 - zo 19 t/m woe 22 april 2015

Will Smith en Margot Robbie (The Wolf of Wall Street) vinden elkaar in de kunst van de oplichterij.

Nicky (Will Smith) is een meester op het gebied van misleiding, die een relatie krijgt met de nieuwbakken oplichtster Jess (Margot Robbie). Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, ziet hij in haar een risico en verbreekt de relatie. Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde femme fatale, op in Buenos Aires, tijdens een lucratieve autorace. Nicky speelt een levensgevaarlijk spel, zij gooit al zijn plannen in de war en raakt de doortrapte oplichter volledig van de wijs.

 

Genre:

Comedie

Cast:

Margot Robbie, Will Smith en Rodrigo Santoro

Regie: Glenn Ficarra en John Requa
Lengte: 104 minuten
Release:  26 februari 2015

 

zo 19 t/m woe 22 april 2015