Film 10: Brooklyn

Film 10 - 24 t/m woe 27 april 2016

cinescoop brooklyn poster

1950, Brooklyn. Een jonge vrouw, Ellis (Saoirse Ronan), is verhuisd vanuit een klein dorp in Ierland naar Brooklyn om te werken en carrière te maken. Daar wordt ze verliefd op de Italiaans-Amerikaanse Tony (Emory Cohen). Wanneer een tragedie binnen de familie haar dwingt terug te keren naar haar oude gemeenschap en een jongeman genaamd Jim (Domhnall Gleeson) haar daar het hof maakt, zit ze in dubio over waar haar toekomst ligt.

 

 

Genre:

Drama / Romantiek

Land:

Ierland / Verenigd Koninkrijk / Canada

Cast:

o.a.: Saoirse Ronan, Emory Cohen en Domhnall Gleeson

Regie: John Crowley
Lengte: 111 minuten
Release:  27 maart 2016 (NL)

 

Film 10 - 24 t/m woe 27 april 2016


 

Film 9: Publieke Werken

Film 9 - 3 t/m woe 6 april 2016

Cinescoop publieke werken poster

Amsterdam, 1888: De getergde vioolbouwer Vedder moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn overmoedige neef Anijs, apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen ernstig in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een uiterst riskant plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.

 

 

Genre:

Drama

Land:

Nederland

Cast:

o.a.: Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig, Rifka Lodeizen

Regie: Joram Lürsen
Lengte: 115 minuten
Release:  10 December 2015 (NL)

 

Film 9 - 3 t/m woe 6 april 2016


 

Film 8: Burnt

Film 8 - zo 6 t/m woe 9 maart 2016

cinescoop burnt poster

Hij had ooit met zijn fantastische gerechten de culinaire wereld aan zijn voeten, maar verloor alles door zijn wilde leven met drank en drugs.

Adam Jones is een chef-kok die zijn Parijse restaurant met Michelinsterren is kwijtgeraakt. Nadat hij enige tijd niet in de keuken heeft gestaan besluit hij zijn team weer samen te brengen in Londen, met als doel het beste restaurant ooit op te richten. Hij probeert voor drie Michelinsterren te gaan.

 

 

Genre:

Komedie / Drama

Land:

Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Bradley Cooper, Sienna Miller en Omar Sy

Regie: John Wells
Lengte: 101 minuten
Release:  26 november 2015 (NL)

 

Film 8 - zo 6 t/m woe 9 maart 2016


 

Film 7: Bridges of Spies

Film 7 - zo 21 t/m woe 24 februari 2016

cinescoop bridge of spies poster

De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan, een advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren: onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot. 

 

 

 

 

Genre:

Drama / Thriller

Land:

Verenigde Staten / India / Duitsland

Cast:

o.a.:Tom Hanks, Mark Rylance en Amy Ryan

Regie: Steven Spielberg
Lengte: 141 minuten
Release:  26 november 2015 (NL)

 

Film 7 - zo 21 t/m woe 24 februari 2016


 

Film 6: James Bond 'Spectre'

Film 6 - zo 17 t/m woe 20 januari 2016

jamesbond filmposter

Skyfall zette de stukken alvast op zijn plaats, Spectre geeft daadwerkelijk het startschot: het nieuwe era in de Bondgeschiedenis is aangebroken.

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’. 

 

 

Genre:

Actie / Avontuur

Land:

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Cast:

o.a.:Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux

Regie: Sam Medes
Lengte: 148 minuten
Release:  29 oktober 2015 (NL)

 

zo 17 t/m woe 20 januari 2016


 

Film 5: The Intern

Film 5 - zo 6 t/m woe 9 december 2015

Cinescoop The Intern Movie Poster

Ben Whittaker (Robert De Niro) is een 70-jarige gepensioneerde weduwnaar die zich verveelt.

Hij gaat opnieuw op zoek naar een baan en wordt aangenomen als senior stagiair bij een modewebsite die geleid wordt door Jules Ostin (Anne Hathaway). Ben weet zich goed aan te passen in deze nieuwe omgeving en er ontstaat een speciale band tussen hem en Jules.

 

 

 

Genre:

Comedie

Land:

Verenigde Staten

Cast:

o.a.:Robert De Niro, Ben Whittaker, Anne Hathaway

Regie: Nancy Meyers
Lengte: 121 minuten
Release:  24 september 2015

 

zo 6 t/m woe 9 december 2015


 

Film 4: The Man from U.N.C.L.E.

Film 4 - zo 15 t/m woe 18 november 2015

Cinescoop man from uncle

Een KGB-agent en een CIA-agent zijn gezworen vijanden maar ze moeten de handen ineen slaan om de strijd aan te gaan met een onbekende misdaadorganisatie.

De jaren 60. CIA-agent Napoleon Solo (Henry Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Armie Hammer) nemen deel aan een gezamenlijke missie tegen een mysterieuze criminele organisatie die werkt aan het opbouwen van kernwapens. Hun enige aanwijzing is de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper, die de sleutel is tot het infiltreren van de criminele organisatie. Wat volgt is een race tegen de klok om hem te vinden, zodat een wereldwijde catastrofe voorkomen kan worden.

 

 

 

Genre:

Actie / Avontuur

Land:

Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Henry Cavill, Armie Hammer en Hugh Grant

Regie: Guy Ritchie
Lengte: 116 minuten
Release:  14 augustus 2015

 

zo 15 t/m woe 18 november 2015


 

Film 3: Amy

Film 3 - zo 25 t/m woe 28 oktober 2015

cinescoop amy poster

Documentaire van de maker van Senna, over het leven en de carrière van de op 27-jarige leeftijd overleden Britse muzikante Amy Winehouse.

Als hét talent van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale talent om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en resulteerde in een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-'n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

 

 

 

Genre:

Documontaire, muziek

Land:

Groot-Brittannië

Cast:

Amy Winehouse, Mark Ronson, Blake Fielder-Civil, Mitch WineHouse

Regie: Asif Kapadia
Lengte: 128 minuten
Release:  15 augustus 2015

 

zo 25 t/m woe 28 oktober 2015


 

Film 2: Woman in Gold

womaningold 2

Film 2 - zo 4 t/m woe 7 oktober 2015

Drama met Helen Mirren als een overlevende van de Holocaust die met de Oostenrijkse overheid in gevecht is over het bezit van een kostbaar schilderij.

Sinds zij de Holocaust heeft overleefd, is Maria Altmann al jaren in gevecht is met de Oostenrijkse overheid om een iconisch schilderij van Gustav Klimt. Het beroemde kunstwerk is van haar familie op een wrede manier afgenomen door de Nazi's, net voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Samen met haar advocaat E. Randol Schoenberg strijdt ze tot aan de Hoge Raad aan toe om het familiestuk naar huis te brengen.

 

 

 

Genre:

Drama

Land:

Verenigde Staten, Groot-Brittannië

Cast:

o.a. Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes, Tatiana Maslany

Regie: Simon Curtis
Lengte: 109 minuten
Release:  28 mei 2015

 

zo 4 t/m woe 7 oktober 2015


 

Film 1: De Ontsnapping

cinescoop ontsnapping filmposter

Film 1 - zo 6 t/m woe 9 september 2015

Verfilming van Heleen van Royens roman waarin Isa Hoes uit de sleur van het gezinsleven breekt en haar geluk hoopt terug te vinden in zonnig Portugal

Julia heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul. Maar in de keukenla liggen antidepressiva. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was en erover fantaseerde met haar broertje Jimmy. Hun tragische afscheid was twintig jaar geleden, maar knaagt nog altijd aan haar. Na een ruzie met Paul besluit Julia het roer radicaal om te gooien. Ze vertrekt - in de geest van Jimmy - naar de Portugese Algarve. Ze maakt nieuwe vrienden en meet zich een nieuw uiterlijk aan, maar gaandeweg ontdekt ze dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Als ze de mysterieuze gigolo Romeo leert kennen, komt Julia's verleden dichterbij dan ooit.

 

 

 

Genre:

Drama, Nederlandstalig

Cast:

o.a. Isa Hoes, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Abbey Hoes, Rik Mayall, Tom Jansen

Regie: Ineke Houtman
Lengte: 96 minuten
Release:  30 april 2015

 

zo 6 t/m woe 9 september 2015