Film 10: Green Book

Film 10 zondag 28 april t/m woensdag 1 mei 2019

Cinescoop Green Book poster

Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de lompe Italiaanse uitsmijter Tony (Viggo Mortensen) en verfijnde concertpianist Shirley (Mahershala Ali)

'Green Book' volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar.

 

 

Genre:

Biografie/komedie

Land:

Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Viggo Mortensen, Mahershala Ali en Linda Cardellini

Regie: Peter Farrelly
Lengte: 130 minuten
Release:  21 januari 2019
 
 

kw 12

kw discriminatie kw drugs kw geweld1 kw grove taal

 

Film 10 zondag 28 april t/m woensdag 1 mei 2019   


Film 9: Bohemian Rhapsody

Film 9 zondag 31 maart t/m woensdag 3 april 2019

Cinescoop bohemian rhapsody poster

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert..

 

 

Genre:

Drama/Biografie

Land:

Verenigd Koninkrijk

Cast:

o.a.: Rami Malek, Ben Hardy, Lucy Boyton, Gwilyn Lee, Mike Myers

Regie: Bryan Singer
Lengte: 133 minuten
Release:  25 oktober 2018
 
 

kw 12

kw discriminatie kw drugs  

 

Film 9 zondag 31 maart t/m woensdag 3 april 2019   


 

Film 8: De Dirigent

Film 8: zondag 10 t/m woensdag 13 maart 2019

cinescoop dirigent poster

Antonia wil dirigent worden en vecht met alles wat ze in zich heeft tegen de tijdsgeest, vooroordelen en tradities om haar droom te verwezenlijken.

Amerika 1926; de Nederlandse 24-jarige Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar haar ambitie wordt niet serieus genomen. Ze keert terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans maakt. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren.

 

 

Genre:

Drama/romantiek

Land:

Nederland

Cast:

o.a.: Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Gijs Scholten van Aschat

Regie: Maria Peters
Lengte: 137 minuten
Release:  25 oktober 2018
 
 

kw 12

kw geweld1     

 

Film 8: zondag 10 t/m woensdag 13 maart 2019   


 

Film 7: The Girl in the Spider’s Web

Film 7: zondag 27 t/m woensdag 30 januari 2019

Cinescoop The Girl in the Spider s Web poster

Lisbeth Salander, het bekende personage uit de populaire Millennium boekenreeks gecreëerd door Stieg Larsson, keert terug in The Girl in the Spider's Web.

De jonge hacker Lisbeth Salander werpt zich op als de wraakzuchtige vrouw die het mannen betaald zet voor hun misdaden. Ze komt met de journalist Mikael Blomkvist in een web van spionnen, cybercriminelen en corrupte ambtsbekleders terecht. Intussen kruist Salander het pad van een vrouw uit haar verleden…

 

 

Genre:

Misdaad / Thriller

Land:

Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Zweden / Canada / Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Claire Foy, Sverrir Gudnason en Sylvia Hoeks

Regie: Fede Alvarez
Lengte: 115 minuten
Release:  25 oktober 2018
 
 

kw 16

kw geweld1     

 

Film 7: zondag 27 t/m woensdag 30 januari 2019  


 

Film 6: The Children Act

Film 6: zondag 6 t/m woensdag 9 januari 2019

cinescoop childers act poster

The Children Act is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan ('Atonement'), die tevens het scenario schreef voor de film.

Fiona Maye (Oscarwinnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

 

 

Genre:

Drama

Land:

Verenigd Koninkrijk

Cast:

o.a.: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead

Regie: Richard Eyre
Lengte: 105 minuten
Release:  20 september 2018
 
 

kw 9

kw grove taal kw geweld1  

 

Film 6: zondag 6 t/m woensdag 9 januari 2019  


 

 

Film 5: Mama Mia: Here We Go Again

Film 5: zondag 9 t/m woensdag 12 december 2018

cinescoop mama mia

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van afgelopen zomer: Mamma Mia! Here We Go Again.

Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie keren we terug naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA. De oude cast keert terug en is uitgebreid met onder meer Lily James (Cinderella, Baby Driver), Andy Garcia en Oscarwinnaar Cher. Net als in Mamma Mia! The Movie zien we Oscarwinnares Meryl Streep als Donna, Julie Walters als Rosie en Christine Baranski als Tanya. Amanda Seyfried en Dominic Cooper keren terug als Sophie en Sky, terwijl Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård en Colin Firth opnieuw Sam, Bill en Harry spelen; de drie mogelijke vaders van Sophie. In deze film keren we ook terug in de tijd en zien we hoe de relaties uit het heden tot stand kwamen..

 

 

Genre:

Musical

Land:

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Lily James, Andy Garcia, Cher, Meryl Streep, Amanda

Regie: Ol Parker
Lengte: 116 minuten
Release:  19 juli 2018
 
 

kw al

kw grove taal    

 

Film 5: zondag 9 t/m woensdag 12 december 2018  


 

Film 4: Ocean's 8

Film 4: zondag 18 november t/m woensdag 21 november 2018

cinescoop oceans 8

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter vormen een team in de actie-komedie Ocean’s 8.

Vijf jaar, 8 maanden, twaalf dagen … en een beetje heeft Debbie Ocean  moeten wachten op wat de grootste roof van haar leven moet worden. Als geen ander weet ze wat je daarvoor nodig hebt: experts. Samen met haar partner in crime Lou Miller stelt ze een team van specialisten samen, bestaande uit juwelenmaakster Amita, straatoplichtster Constance, hekwerkexpert Tammy, hacker Nine Ball en modeontwerpster Rose . Het doel van deze roof is diamanten ter waarde van 150 miljoen dollar te stelen tijdens hét evenement van het jaar; het Met Gala. Echter, de diamanten schitteren wel om de hals van de wereldberoemde actrice Daphne Kluger,  het stralende middelpunt van de avond.

 

 

Genre:

Actie / Komedie

Land:

Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna

Regie: Gary Ross
Lengte: 110 minuten
Release:  18 juni 2018
 
 

kw 6

kw geweld1    

 

Film 4: zondag 18 november t/m woensdag 21 november 2018  


 

 

Film 3: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Film 3: zondag 28 oktober t/m woensdag 31 oktober 2018

cinescoop guernsy poster

Het verhaal volgt een journaliste, Juliet Ashton genaamd. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit Juliet te schrijven over een boekenclub die op het Kanaaleiland Guernsey is gevormd gedurende de oorlog. Bij aankomst op het eiland komt ze in contact met een lokale boer, Dawsey genaamd, en al snel krijgt ze een speciale band met de inwoners van het eiland.

 

 

Genre:

Drama / Romantiek

Land:

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Cast:

o.a.: Lily James, Michiel Huisman en Jessica Brown Findlay

Regie: Mike Newell
Lengte: 124 minuten
Release:  26 april 2018
 
  kw 12 kw eng kw grove taal  

 

Film 3: zondag 28 oktober t/m woensdag 31 oktober 2018   


 

Film 2: Finding Your Feet

Film 2: zondag 30 september t/m woensdag 03 oktober 2018

cinescoop finding your feet

Een chique Engelse dame wordt nadat haar man haar heeft bedrogen gedwongen haar leven met andere ogen te bekijken, en ontdekt dat het nooit te laat is voor een frisse start.

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott ontdekt dat haar echtgenoot al jaren een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar bohémienne zus Bif in te trekken. Door Bif en haar excentrieke vriendengroep én hun gezamenlijke liefde voor dansen leert Sandra dat het nooit te laat is voor een frisse start.

 

 

Genre:

Komedie / Drama

Land:

Verenigd Koninkrijk

Cast:

o.a.: Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley, Celia Imrie

Regie: Richard Loncraine
Lengte: 111 minuten
Release:  24 april 2017
 
  kw al kw grove taal    

 

Film 2: zondag 30 september t/m woensdag 03 oktober 2018  


 

 

Film 1: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Film 1: zondag 09 t/m woensdag 12 september 2018

cinescoop three billboards outside ebbing missouri poster

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

 

 

Genre:

Misdaad / Drama

Land:

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Cast:

o.a.: Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell

Regie: Martin McDonagh
Lengte: 115 minuten
Release:  11 januari 2018
 
  kw 16 kw grove taal kw geweld1  

 

Film 1: zondag 09 t/m woensdag 12 september 2018