Soof

Soofzondag 13, maandag 14, dinsdag 15
en woensdag 16 april

Romantische komedie die geïnspireerd is op de columns van Sylvia Witteman.

Soof is bijna veertig en lijkt alles voor elkaar te hebben. Drie prachtige kinderen, een lieve man met een goede baan, een groot huis en een eigen cateringbedrijfje. Maar schijn bedriegt. Soof heeft bijna nergens anders tijd voor dan het huishouden en haar kinderen en mist de aandacht van haar echtgenoot. Wanneer ze de knappe choreograaf Jim tegenkomt, bloeit ze weer helemaal op. De titelrol in deze komedie wordt gespeeld door Lies Visschedijk, vooral bekend van haar rol als Roelien in Gooische Vrouwen

Genre: Komedie, Nederlandstalig, Romantiek
Cast: Lies Visschedijk, Daniel Karaty, Fedja van Huêt, Anneke Blok, Chantal Janzen
Regie: Antoinette Beumer
Lengte: 1 uur 40 min
Release:  12 december 2013


zo 13 t/m 16 april 2014
 


 

 

 

The Butler

TheButler-cinescoopzondag 30, maandag 31 maart, dinsdag 1
en woensdag 2 april

Waargebeurd drama met Forest Whitaker als een Afro-Amerikaanse man die tussen 1952 en 1986 als bediende werkt in het Witte Huis.

Butler Cecil Gaines werkt tijdens de ambtstermijnen van maar liefst acht Amerikaanse presidenten in het Witte Huis. In zijn periode als bediende verandert de maatschappij om hem heen door de 'civil rights movement', de oorlog in Vietnam en andere belangrijke historische gebeurtenissen. The Butler schetst de effecten hiervan op Gaines' familie en Amerika.

Genre: Drama, biopic
Cast: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Robin Williams, James Marsden, Jane Fonda
Regie: Lee Daniels
Lengte: 2 uur 12 min
Release:  5 december 2013

 

zo 30 maart t/m wo 2 april 2014 


 

 

Het Diner

zondag 9, maandag 10, dinsdag 11het-dinner-cinescoop

en woensdag 12 maart 

Serge weet iets, anders zou hij niet gereserveerd hebben in dit veel te chique restaurant. Babette weet ook iets, anders zou ze niet huilen. Als ze beiden maar niks tegen Claire zeggen, want die weet niks. En Paul..Paul weet alles.

De broers Serge, een politicus in de race voor het premierschap en Paul, een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, Lohman, gaan met hun vrouwen Babette en Claire uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen?

Genre: Drama, Nederlandstalig, Thriller
Cast: o.a. Daan Schuurmans,Jacob Derwig, Kim van Kooten
Regie: Menno Meyjes
Lengte: 1 uur 27 min
Release:  7 november 2013

 zo 9 t/m wo 12 maart 2014


 

Night Train to Lisbon

nighttrain-to-lissabon-cinescoop-1zondag 16, maandag 17, dinsdag 18

en woensdag 19 februari 

Het leven van Raimund Gregorius (Jeremy Irons), een geliefd leraar Latijn en deskundige in oude talen, neemt een bijzondere wending wanneer hij een mysterieuze jonge vrouw behoedt haar leven te beëindigen. Als de vrouw vervolgens spoorloos verdwijnt, laat ze haar jas bij Raimund achter, met daarin een boek van de Portugese dokter Amadeu de Prado en een nachttreinticket naar Lissabon. Hij besluit het ticket te gebruiken.

Genre: Romantiek, thriller
Cast: Jeremy Irons, Mélanie Laurent en Jack Huston
Regie: Bille August
Lengte: 1 uur 50 min
Release:  18 april 2013

 

 

zo 16 t/m wo 19 februari 2014


 

De Nieuwe Wildernis

de-nieuwe-wildernis-cinescoopzondag 12, maandag 13, dinsdag 14

en woensdag 15 januari 

De Nieuwe Wildernis is een grootse natuurfilm over de Nederlandse natuur. Vaak wordt gezegd dat Nederland geen natuur bevat maar deze documentaire bewijst het tegendeel.

In één van ‘s werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt. De expressieve konikpaarden werpen hun veulens tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen.

Genre: Documentaire, Drama
Cast: Het Edelhert, Het Konikpaard, De Vos, De Zeearend, De IJsvogel
Regie: Mark Verkerk, Ruben Smit
Lengte: 1 uur 37 min
Release:  26 september 2013

zo 12 t/m wo 15 januari 2014


 

2 Guns

2-guns cinescoopzondag 15, maandag 16, dinsdag 17
en woensdag 18 december

Actiekomedie met Mark Wahlberg en Denzel Washington als twee undercover-agenten die er door de maffia worden ingeluisd en tot elkaar veroordeeld zijn.

Een agent van de Narcoticabrigade en een undercoveragent van de inlichtingendienst van de marine hebben de taak gekregen, om een onderzoek naar elkaar in te stellen. Tot ze ontdekken dat ze in de val zijn gelokt door de maffia - dezelfde organisatie waarvan de twee mannen dachten dat ze geld stalen.

Genre: Actie, Misdaad
Cast: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton, James Marsden, Bill Paxton
Regie: Baltasar Kormákur
Lengte: 1 uur 49 min
Release:  26 september 2013

 

zo 15 t/m wo 18 december 2013 


 

The Great Gatsby

new-great-gatsby-poster-1

zondag 24, maandag 25, dinsdag 26
en woensdag 27 november

Baz Luhrmanns verfilming van F. Scott Fitzgeralds literaire klassieker met Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en Carey Mulligan

In het voorjaar van 1922, verruilt beginnend schrijver Nick Carraway de Amerikaanse provincie voor New York City. Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Op jacht naar zijn Amerikaanse Droom belandt Nick in de wereld van de mysterieuze miljonair en partyliefhebber Jay Gatsby. Ook ontmoet Nick zijn nicht, Daisy en haar adellijke echtgenoot en rokkenjager Tom Buchanan. Nick raakt verzeild in de fascinerende wereld van de superrijken, vol illusies, liefde en bedrog. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor.

Genre: Drama, histories
Cast: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton 
Regie: Baz Luhrmann
Lengte: 2 uur 22 min
Release: 16 mei 2013

zo 24 t/m wo 27 november 2013 


Daglicht

Daglicht

Zondag 27, maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 oktober

Nederlandse thriller met Angela Schijf als een advocate die onderzoek doet naar de moord waarvoor haar autistische halfbroer veroordeeld is.

De succesvolle advocate Iris ontdekt dat haar moeder een groot geheim met zich meedraagt. Iris blijkt een oudere halfbroer te hebben waarvan het bestaan noodgedwongen is verzwegen. De autistische Ray blijkt in een tbs-kliniek te verblijven, omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris trekt zich het lot van haar halfbroer aan en in haar zoektocht naar de waarheid wordt ze geconfronteerd met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen.

Deze thriller is gebaseerd op gelijknamige roman van schrijfster Marion Pauw.

Genre: Thriller
Cast: Angela Schijf, Monique van de Ven, Fedja van Huêt, Thijs Römer, Victor Löw
Regie: Diederik van Rooijen
Lengte: 1 uur 55 min
Release: 11 april 2013

 

zo 27 t/m wo 30 oktober 2013 


 

The impossible

The impossible

Zondag 29, maandag 30 september, dinsdag 1 en woensdag 2 oktober

Een familie wordt samen met tienduizenden mensen meegesleurd in de paniek die ontstaat door een van de grootste natuurrampen ooit.

Maria en Henry gaan tijdens de kerstvakantie in 2004 naar Thailand, waar zij samen met hun drie zoontjes genieten van dit tropische paradijs. Maar op 26 december verandert een rustige ochtend aan het zwembad plotseling in een nachtmerrie.
Door een aardbeving in de Indische Oceaan ontstaat er een gigantische muur van water die op hen afkomt en niets dan wanhoop en vernietiging achterlaat.

Gebaseerd op een waar verhaal.

Genre: Actie, drama
Cast: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin, Oaklee Pendergast
Regie: Juan Antonio Bayona
Lengte: 1 uur 55 min
Release: 17 januari 2013


 

Now you see me

now-you-see-me

Zondag 8, maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 september

 

Thriller waarin vier illusionisten tijdens hun show in Las Vegas op onverklaarbare wijze een bank weten te beroven in Parijs.

 

Een groep briljante illusionisten hebben net twee ongelooflijke, magische prestaties geleverd: ze zijn erin geslaagd een bank op een ander continent te beroven en hebben het fortuin van een verdachte bankier verdeeld over de bankrekeningen van hun publiek.

Meer nog: ze beloven om hun volgende stunt nog spectaculairder te maken! De FBI en Interpol sturen twee agenten die vastberaden zijn om te voorkomen dat de artiesten hun belofte niet kunnen waarmaken. Ze roepen de hulp in van Thaddeus, een specialist in het ontrafelen van illusies. 
Al snel loopt de spanning hoog op en een race tegen de klok gaat in, terwijl de hele wereld met ingehouden adem wacht op de laatste stunt van de illusionisten...

 

Genre: Thriller

Cast: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher, Mark Ruffalo, Michael Caine

Regie: Louis Leterrier

Lengte: 1 uur 55 min.

Release: 27 juni 2013